Slik kjøper du bilforsikring billigst

Alle som eier en bil trenger bilforsikring, og det er store variasjoner på hva denne forsikringen koster. I likhet med de fleste andre forsikringer er det mange faktorer om både bil og eier som spiller inn på totalkostnaden for en bilforsikring, så det er faktisk slik at samme bilforsikring for samme bil koster mye mer for en ung mann enn for en middelaldrende dame.

Selv om det er personlige faktorer som påvirker prisen for en bilforsikring, så er det ikke slik at man trenger å ta til takke med den første forsikringen man får. Det er helt mulig at man kan få et bedre tilbud på bilforsikring hos et annet forsikringsselskap enn det man bruker til vanlig, og nedenfor kan du lære mer om hvordan du kjøper bilforsikring billigst.

Hvilken bilforsikring bør du velge?

Før man kan finne den billigste forsikringen må man avgjøre hva slags forsikring man trenger. Det er i bunn og grunn tre typer bilforsikringer, fra den billigste ansvarsforsikringen som kun dekker skade på personer, og på andre menneskers eiendom, til den dyreste fullkaskoforsikringen som dekker full reparasjon hvis man skulle ha et utforkjøring eller være del av en kollisjon. Midt mellom disse har man også delkaskoforsikring som forsikrer mot en del nyttige ting som tyveri, steinsprut, eller brann, men som ikke sikrer bilen mot kollisjoner og lignende.

Man bør finne ut av hvilken forsikring man skal gå for før man begynner å lete etter det beste tilbudet, da noen forsikringsselskap kan gi knallgode tilbud på fullkasko, men har dyre ansvarsforsikringer. Om man bare vil ha det så billig som overhodet mulig, så er det kun ansvarsforsikring man bør bestille.

Slik sammenligner du priser på bilforsikring for å få det beste tilbudet

Når man har bestemt seg for hvilken type bilforsikring man vil ha, så er neste steg å sammenligne prisene hos flere forsikringsselskap. Man får naturligvis ikke det beste tilbudet ved å kun søke hos det første forsikringsselskapet som dukker opp, men ved å søke hos en håndfull aktører kan man være sikret å få et godt tilbud.

Selve søknadsprosessen for en bilforsikring kan være litt slitsom, og man trenger registreringsnummer på bilen, samt en del informasjon om eier. Men selv om det virker som en slitsom jobb, er det ofte slik at man får en god timelønn når man ser at fakturaene for bilforsikringen er noen hundrelapper lavere hver eneste måned. Dersom man kjøper delkasko eller kasko kan det også være snakk om mye mer enn bare noen hundrelapper, for det kan være enorme prisforskjeller hos de ulike forsikringsselskapene.

Det er også mulig å legge ut forsikringene sine på anbud via egne forsikringsaktører som er spesialisert på å finne best pris på forsikring. Dette fungerer enkelt nok ved at man sender inn de samme detaljene til en slik aktør, så videreformidler de søknaden din til flere ulike forsikringsselskap, og til slutt presenterer de deg med det beste tilbudet, og da kan du få bedre tilbud på bilforsikring hos et annet forsikringsselskap. Slike tjenester er veldig populære for større forsikringer, men det er noen aktører som også tilbyr det for bilforsikring.

Dersom man allerede har flere forsikringer fra før av bør man sjekke om mulighetene for samlerabatt. En samlerabatt er noe man får ved å samle 3 eller flere forsikringer hos samme forsikringsselskap, og med en håndfull forsikringer kan man faktisk få opptil 25 % rabatt på alle forsikringene sine. Så hvis man har både villaforsikring, innboforsikring, skadeforsikringer eller lignende hos et forsikringsselskap, så må man huske på å ta med denne samlerabatten i regnestykket når man skal bestemme seg.

Det kan altså være litt mye styr å sikre seg bilforsikring billigst mulig, men for de fleste er det verdt å bruke en liten time på å gjøre dette grundig for å spare penger så lenge man har bilen.