Hva er låneforsikring?

Hvis du er ute etter et lån, har du kanskje hørt om låneforsikring. Men hva er det, og hva gjør det? Låneforsikring er en type polise som hjelper til med å beskytte låntakere i tilfelle de ikke kan betale lånet på grunn av uforutsette omstendigheter. Det kan gi trygghet for låntakere som er bekymret for deres evne til å betale tilbake lånet.

I dette blogginnlegget skal vi diskutere hva låneforsikring er og hvordan den fungerer. Vi vil også svare på noen vanlige spørsmål om denne typen dekning. Les mer for å finne ut av hva låneforsikring er og hvordan dette benyttes.

Flere områder for låneforsikring

Det er flere former for låneforsikring, men alle har det samme utgangspunktet. En slik forsikring skal nemlig sikre låntaker i tilfelle uhell og lignende. Les mer om dette i neste seksjon. Sammenlign lån for å sikre at din långiver tilbyr låneforsikring.

Låneforsikring kan brukes til så mye. For eksempel kan du bruke det til huslån, billån og båtlån. Jo større lånet er, jo lurere er det å ha forsikring på dette. Det kan også være lurt å ha denne forsikringen dersom du er i en usikker jobb, eller møter på helseproblemer du ikke vet om vil presse deg ut av arbeidslivet.

Slik fungerer låneforsikring

Låneforsikring fungerer vanligvis ved å gi en fordel til låntakere som ikke er i stand til å foreta lånebetalinger på grunn av visse kvalifiserende hendelser. Disse hendelsene kan omfatte arbeidsledighet, uførhet, død eller sykdom.

Dekningsbeløpet og vilkårene i polisen vil variere avhengig av forsikringsselskapet og typen låneforsikring du kjøper. Vanligvis vil policyer gi en prosentandel av den månedlige lånebetalingen din i et bestemt antall måneder. Dette kan hjelpe deg å unngå tvangssalg eller konkurs hvis du opplever en kvalifiserende hendelse.

Er låneforsikring riktig for deg?

Låneforsikring er ikke riktig for alle. Låntakere som er trygge på deres evne til å betale lånet trenger kanskje ikke denne typen dekning. Låneforsikring kan imidlertid være et godt alternativ for låntakere som er bekymret for deres evne til å betale tilbake lånet i tilfelle en uforutsett omstendighet.

Hvis du vurderer låneforsikring, sørg for å sammenligne ulike forsikringer og forsikringsselskaper for å finne den dekningen som best dekker dine behov.

Spar penger ved å sammenligne tilbud

Sørg for å sammenligne flere forsikringsselskaper. Låneforsikring er ikke dyrt, men normalt varer det i 30 år eller så lenge boliglånet ditt varer. Det betyr at det baller seg på med årene. Du vil være sikker på at du får den beste prisen for låneforsikring.

Dessuten burde du sammenligne selve lånene. Dette påvirker også forsikringsprisen. Et dyrt lån er vanskelig å betjene (kilde: refinans.net), noe som igjen presser forsikringen opp. Sammenlign alle aktører for å finne lånet med lavest rente, samt lave avgifter og gebyrer. Dessuten er det lurt å se nærmere på lånets løpeperiode.

Med alle disse tipsene ferskt i sinnet, kan du begi deg ut på arbeidet. Det finnes et titalls forskjellige långivere, og like mange alternativer innenfor låneforsikring. Forsikre deg om at du velger riktig forsikring!

Hvorfor er boliglånsforsikring viktig for långivere?

Långivere liker ikke at lånene deres blir til dårlige gjeld. Det er klart de ønsker å beskytte pengene sine. For å unngå at et boliglån blir en svært dårlig gjeld, trenger långivere boliglånsforsikring. I tilfelle låntakerens bortgang, vil långiveren tape mye penger, spesielt når låntakeren var det eneste tjente medlemmet av familien.

Hvorfor er boliglånsforsikring viktig for låntakere?

Som vi allerede vet, dekker boliglånsforsikringen det utestående boliglånsbeløpet i en situasjon der låntakeren ikke klarer å betale sin gjeld. En slik situasjon kan oppstå på grunn av låntakerens ustabile jobb eller hans/hennes bortgang. Du kan velge en vanlig plan eller velge en som kommer med tilleggsfunksjoner og mer forbedret dekning. Boliglånsforsikring er viktig for låntakerne da den sikrer at de pårørende til låntakerne ikke blir hjemløse i hans/hennes fravær eller krisesituasjon.

Terminforsikring – Den kjøpes slik at alle dine forpliktelser og gjeld blir tatt vare på.

Separat boligforsikring – Denne forsikringsordningen tar seg kun av utestående boliglån når du ikke klarer å betale det ned.

De fleste boliglånsforsikringsordningene tilbyr reduserende dekning hos dem. Størrelsen på dekningen er knyttet til utestående boliglån. Dermed går forsikringssummen ned når en person betaler tilbake lånebeløpet. Imidlertid forblir dekningen den samme i tilfelle en terminforsikring. Ved terminplaner mottas forsikringssummen av forvalteren som kan foreta betalingene til utlåner eller banken for å gjøre opp lånet. I tilfelle hvis en boliglån forsikring plan, forsikringsgiveren direkte betaler betalinger for hjemmelån utestående til utlåner for å gjøre opp lånet.

Boliglånsforsikring kan kjøpes enten fra et skadeforsikringsselskap eller et livsforsikringsselskap. De som tilbys av skadeforsikringsselskapene må fornyes på årlig basis. Politikkene som tilbys av livsforsikringsselskaper er for lengre sikter.

Det er fordelaktig å få en plan som dekker situasjoner som arbeidsledighet og uførhet, sammen med død. Sjekk også om forsikringen dekker bare naturlig død eller utilsiktet død også.

Lånets løpetid og forsikringsdekningstid må samsvare. Det er ikke tilrådelig å velge en kortere dekningsperiode med tanke på at du vil forlenge den senere. Det er en veldig stor sjanse for at du kanskje glemmer å forlenge i det lange løp. Dessuten, når du blir eldre, blir det bare vanskelig for deg å få en god dekning. Selv om du får en, blir den ganske dyr.