Forsikring er viktig – i mange situasjoner

Noen sier det at så fort man begynner med forsikringer så begynner man å bli voksen. kanskje det stemmer. Desto eldre vi blir, desto mer eier vi. Det vi eier begynner å få en viss verdi, og da er det lurt å kunne ha forsikring på det i tilfelle man skulle være uheldig.

Forsikring gir trygghet

Når man kjøper nye dyre ting får man som regel alltid spørsmål om man ønsker forsikring i tillegg. Detter er noe mange takker ja til, mens andre sier takker pent nei. Hvorfor noen takker nei kan være av ulike årsaker. Kanskje de allerede har et forsikring som vil dekke det nye produktet de har kjøpt, eller at de bare tenker at forsikringssummen er bortkastet penger.

Om man ser på forsikring generelt, så er det noe som er bra for oss. Det vil kunne gi oss en trygghet. Sett at du har null forsikring på bolig, og du er uheldig og den brenner helt til grunne. Uten forsikring sitter du med absolutt ingenting, og må kanskje ta opp et snabb lån, for å kunne dekke de mest presserende utgifter. Dette er en situasjon man aller helst vil slippe å havne i.

Vi skal nevne noen “must have” forsikring på enkelte produkter vi mener man så absolutt bør ha.

“Idiot-forsikring”

Mange har sikkert hørt uttrykket idiot-forsikring. Denne forsikringen selges ofte som et lite ekstra når man kjøper seg en ny mobiltelefon hos enhver forhandler. Selve forsikringen har selvsagt ikke dette navnet, men kallenavnet er meget passende for en forsikring på mobiltelefoner, spesielt siden smarttelefoner er populære. Alle vet sikkert hva en iPhone 12 eller en Samsung S21 koster nå, i underkant av 10.000 kroner. Dette er mye penger, men likevel verdt det siden dette er noe vi bruker daglig og har det med oss hvor enn vi går.

Forsikring til hverdagsgjenstander

Med en mobil som er med oss i alle sammenhenger, kan alt skje. Det er sikkert en stor andel av de som leser dette som har byttet skjerm på mobilene sin en eller flere ganger. Hvorfor man har gjort det er som regel på grunn av skade, som veldig ofte har oppstått ved en uheldig tilfelle. Man kan miste den i bakken eller på gulvet, vann- og fuktskader, man kan være uheldig å glemme den igjen etter et kafebesøk osv.

For ikke å snakke om når man er i lystig lag og det er gått ned endel øl og drinker, så er vi ikke så stødig på hendene lenger. Plutselig havner telefonen i asfalten når man tar den frem for å bestille taxi. en annen klassisk tilfelle er når man legger telefonen på bordet under lystig lag, sammen med en mengde andre åpne drikkevarer. Det er nesten en garanti for at en eller annen kommer til å velte drinken eller ølen sin ut over bordet. Slike skader er det man kan kalle for idiot-skader. dette er noe som kan skje enhver person. Det er der denne idiot-forsikringen slår inn. Hadde vært utrolig kjipt om man måtte ha endt opp med å ta opp et forbrukslån bare for å kjøpe en ny telefon bare fordi man har vært litt “idiot”.