Slik får du billige forsikringer

Forsikringer er noe alle må ha, og både bolig, personer, og kjøretøy bør ha gode forsikringer for å unngå potensielle økonomiske konsekvenser som følge av et uhell. For de aller fleste er forsikringer en ganske merkbar utgiftspost på budsjettet, men likevel er det mange som ikke gidder å bruke tid på å finne seg et billigere alternativ. Her kan du lese mer om hvordan du får billige forsikringer, for det er faktisk ikke så vanskelig som mange tror.

Det første budet for å skaffe seg billige forsikringer er å hente inn tilbud fra flere ulike forsikringsselskaper. Dette kan man enten gjøre ved å sende inn søknader til ulike selskap selv, eller ved å benytte seg av en anbudstjeneste som gjør jobben for deg. Den sistnevnte tjenesten lar deg levere én søknad, så distribuerer de den videre til alle de store forsikringsselskapene i Norge, slik at du får mange ulike tilbud. Dette er en veldig enkel og rask løsning som gir deg et godt overblikk over hvordan man kan få billigst forsikring.

Deretter er det bare å vente mens forsikringsselskapene gjør klar tilbud til deg. Det kan naturligvis ta litt tid før det er klart, ettersom det er mange faktorer som må med i beregningen av tilbudet, men de fleste får svar innen noen få dager.

Når de nye tilbudene er på plass er det bare å sammenligne de med den gamle avtalen man har. Det man ofte ser er at man har mulighet til å spare en del penger på å bytte til et annet forsikringsselskap, for lojale kunder ender gjerne opp med udaterte priser som ikke lenger er konkurransedyktige.

Hvis man vil ha billige forsikringer så bør man sjekke de ulike tilbudene med jevne mellomrom, gjerne så ofte som årlig. På denne måten sikrer man seg for at man alltid har de beste tilbudene som er tilgjengelig på markedet.

Billig kan være bra, men ikke glem detaljene i avtalen

Det er viktig å huske at en forsikring ikke bare er en forsikring. For selv om forsikringene heter det samme hos alle forsikringsselskapene, kan vilkårene for forsikringen være helt ulike. Det kan være helt forskjellige egenandeler, vilkår for utbetaling, vilkår for redusert utbetaling og lignende forskjeller, så det kan være litt vanskelig å faktisk sammenligne de ulike tilbudene.

Les også: Disse forsikringene må du ha, dropp resten

Det er derfor lurt å sette seg inn i detaljene før man godtar det billigste forsikringstilbudet. Det er ingenting som tilsier at det trenger å være dårlig, men vet å sette seg inn i vilkårene før man takker ja vil man i alle fall finne ut av om vilkårene er like gode som hos den forrige aktøren.

Som regel er det ikke veldig store forskjeller mellom de ulike selskapene, men detaljene kan være viktige i visse situasjoner. For eksempel har noen forsikringsselskap inkludert vannskader fra akvarium i sine vilkår, mens andre ikke har det, og smådetaljer som dette er naturligvis veldig viktig for dem som faktisk har akvarier.

Få billigere forsikringer ved å samle dem hos samme forsikringsselskap

Mange forsikringsselskap tilbyr såkalte samlerabatter på forsikringer. Disse gir en liten rabatt når man samler et par forsikringer hos samme selskap, men blir større jo flere ulike forsikringer man har hos dem. Noen aktører tilbyr faktisk opp til 25 % samlerabatt hvis man har 5 eller flere ulike forsikringer hos dem, noe som faktisk kan bli en del penger når man har såpass mange forsikringer.
Man bør altså ikke glemme samlerabatten når man skal få så billige forsikringer som mulig, og selv om visse forsikringsselskaper gir én type forsikring billigere enn der man har alle de andre forsikringene sine, er det ikke sikkert man egentlig tjener noe på å bytte når man tar med samlerabatten i utregninga.