Spar penger – Kjøp alle forsikringene dine på samme sted

Det finnes mange forskjellige forsikringsselskaper som opererer i Norge, og mange kunder har skadeforsikringer hos ett selskap, bilforsikring hos et annet, og dyreforsikring hos et tredje. Det er faktisk slik at dette ikke nødvendigvis blir billigere selv om man har lett frem de billigste forsikringene, for ved å samle forsikringene sine kan man få samlerabatt på alle forsikringene sine.

Få tilbud på totalforsikring her

En samlerabatt er rett og slett en rabatt som gir deg billigere forsikring hvis man har flere forsikringer hos samme forsikringsselskap. De nøyaktige vilkårene og prosentene varierer litt fra selskap til selskap, men som oftest er det snakk om mellom 10 % og 20 % rabatt hvis man samler flere forsikringer. Det er typisk en trapp hvor man får litt mer rabatt for hver forsikring man har, frem til man når toppen og får full rabatt på alle forsikringene man har hos dette selskapet.

Hvis man har fem ulike forsikringer og får 25 % rabatt på alle sammen, så kan det faktisk være snakk om å spare en del penger i året med å samle forsikringene dine på samme sted, ettersom rabatten gjelder for alle forsikringene, og ikke bare én enkelt. Den nøyaktige summen vil selvsagt variere fra person til person, og fra type forsikring til type forsikring.

Det er enkelt å ha oversikt med alle forsikringene på samme sted

I tillegg til at man sparer penger ved å kjøpe alle forsikringer på samme sted, så er det også både enkelt og tidsbesparende. Alle forsikringene er nemlig samlet på ett og samme sted, og det er enkelt å ha full kontroll over dem. På samme måte trenger man bare å betale én faktura per fakturaperiode, og dersom man har fakturaavgifter kan man også spare noen kroner ved å samle alle disse til én.
Dersom uhellet først er ute kan det også være veldig kjekt å ha samlet alle forsikringene på samme sted, spesielt i situasjoner hvor man må benytte seg av flere av dem samtidig, som ved brann eller store vannskader. I disse situasjonene er det ofte aktuelt å få forsikringspenger fra både innbo-, villa/hus-, og verdigjenstandforsikring samtidig, og da er det klart at det er fint å kun måtte forholde seg til ett forsikringsselskap i prosessen.

Kjøp på samme sted, men ikke vær for trofast!

Selv om det som oftest vil lønne seg å kjøpe alle forsikringene sine fra samme sted, så finnes det unntak. Noen personer kan få spesielt gode tilbud på visse forsikringer på vegne av arbeidsgiver, fagforeninger og lignende, og i noen av disse tilfellene kan det fort være lønnsomt å ha denne forsikringen hos en annen aktør enn der man har alle de andre.

Samtidig er det også viktig å ikke bli værende for trofast, og jevnlig sjekke markedet for bedre tilbud. Mange tegner nemlig forsikringer og glemmer dem de neste ti årene. Her kan det ofte være at det hadde lønt seg å heller sjekke ulike tilbud årlig, og eventuelt skiftet til et billigere og bedre selskap hvis man kom over det. I verste fall hadde man funnet ut av at ingen andre selskapet kan gi et like godt tilbud som man allerede har.

Som regel vil det lønne seg å samle alle forsikringene sine, men bare husk å sjekke dem med jevne mellomrom for å sørge for at man fortsatt har en god avtale. Det er spesielt viktig med ting som bilforsikringer hvor kjøretøyet naturligvis mister noe av verdien sin med tiden, og da vil det også være mulig å få en rimeligere forsikring på den.