Hvorfor ha innboforsikring?

En innboforsikring er viktig. Noen velger bort denne ofte når de leier, men dette kan vise seg å bli en kostbar utgift – sammenlignet med den relativt lave kostnaden en innboforsikring faktisk er. I Danmark er det estimert 13% av alle som skulle hatt en innboforsikring velger denne vekk – og de unge er verst hvor 25% ikke har en innboforsikring. I mange tilfeller kan det være du er dekket av ulike forsikringsordninger, men sjekk opp i dette så du ikke ender på en smell, om uhellet først er ute.

Det skjer vel bare for andre?

Det er lett å tenke det kun vil skje for andre,men sånn har disse “andre” kanskje også tenkt en gang inntil skaden, innbruddet eller ulykken er et faktum. For eksempel er det hvert år tusener av innbrudd i Norge. som går under klassifikasjonen grove innbrudd, og viser det kan skje hvem som helst. ca 1700 innbrudd for å være helt korrekt, som vil si det er 4-5 som snoker i de tusen hjem hver eneste dag.

Eller hva med de 1700 boligene (ja det er samme tall) som brenner ned hvert år? Dette er også i samme gata av hyppighet, noe som gjør brann i boligen til en reell og ikke usannsynlig hendelse i livet ditt.

Det kan bli dyrt uten en god innboforsikring

Uansett hvor du bor, og om du eier eller leier, kan det bli en dyr affære å ikke ha innboforsikring. Ved en eventuell brann, for å ta det som eksempel, er det de færreste som har økonomi til å erstatte det de har samlet gjennom et liv – enten du er ung eller gammel.

bare tenk på alle de gjenstandene, hvitevarene, og alt som i prinsippet kan erstattes (vi tenker ikke på ting av affeksjonsverdi), men som vil koste deg titusener eller hundretusener bare å få erstattet her og nå. det vil i hvert fall bli nda dyrere om du må låne penger til å erstatte alle gjenstandene dine. Du skal jo også leve etter en brann, i et nytt hjem. Da kan de bli bittert å tenke på du skulle hatt en innboforsikring til noen hundrelapper hver måned.

Hjelp til advokat og andre utgifter

Det er mange situasjoner hvor du kan ha behov for advokat. La oss si en fuktskade har oppstått og det har lekket inn til naboen eksempelvis. Og hva om naboen vil du skal betale for det, og denne naboen har innboforsikring, da kan det være greit å ha dette dekket inn via forsikringen.

En forsikring kan anses som en investering

En innboforsikring er en god investering, noe som gjelder i mange tilfeller, men la oss se på tallene. Har du en total utgift på 2.000 kroner hvert år over 30 år (nå tar vi ikke hensyn til inflasjon), så vil rask hoderegning vise forsikringen har kostet deg 60.000 kroner totalt. Skulle det skje bare en alvorlig hendelse, som en boligbrann, vil du garantert ha tjent disse pengene hjem og mer til.

Trygghet i hverdagen

En innboforsikring kan gi deg en trygghet i hverdagen, og er noe de fleste eksperter anbefaler. Det handler om å sikre seg i hverdagen, for din egen og familiens skyld samt naboer og andre som kan bli påvirket av den uheldige situasjonen du eventuelt er i. Det er i prinsippet som å ha en lukket sparekonto som gir veldig gode renter, slik at du kan bruke mer penger enn du har satt inn. I det tilfellet du er i nød. Innboforsikringen gir deg derfor en sikkerhet som de færreste kan spare opp til.