Investering for nybegynnere

Grunnen til at mange liker å investere pengene sine er for at de skal vokse. For at pengene skal vokse så holder det nemlig ikke å sette dem i banken, slik som flere tror. Selvfølgelig så kan man vinne noen kroner på å ha dem i banken, men så fort man investerer dem i noe annet så vil man fort se at de når helt nye høyder. Kun det å investere i små beløp kan gi svært god avkastning, og det beste er at det er superenkelt å komme i gang!

Nøkkelen til det hele er å utvikle seg noen gode vaner. Å skaffe seg rutinen med å sette av noen penger hver måned som skal gå til investering er en god start. Selv om det kun er snakk om noen få kroner til overs, så er dette nok. Du vil raskt se at kronestykkene vokser godt når de blir investert.

Hvorfor investere penger?

Investering er en av de beste strategiene man kan ta om man ønsker å bygge seg en formue, og dette er det flere og flere som har innsett. Når man investerer pengene sine konverterer man deler av inntekten sin man har jobbet for om til passiv inntekt som “vokser av større av seg selv”.

Dette kan man gjøre på forskjellige måter. Det kan være alt fra å kjøpe aksjer eller legge pengene sine i fond, til å pusse opp en bolig så den øker i verdi. Kjenner du deg inspirert? Her ser du de beste indeksfond å investere i.

sjekke investeringer

Ikke la pengene stå på sparekonto

Hva enn du gjør, om du ønsker at dine tjente penger skal vokse så bør du ikke bare la dem ligge i en sparekonto. Dette kan være vanskelig å forstå ettersom vi er blitt fortalt helt siden en ung alder at det er smart å spare på pengene sine. Likevel er det slik at dersom man setter pengene sine i banken så gir dette svært lav avkastning. Tar i tillegg inflasjon i betraktning, så taper man faktisk penger av å ha dem stående på en sparekonto.

Et mål Norges Bank har satt seg er å ha en årlig inflasjon på 2,0 %. Likevel er det slik at selv med en rente på 2,0 % så vil ikke de sparte pengene dine kunne holde følge med de andre kostnadene i samfunnet. Sparepengene dine blir med tiden mindre verdt av å stå i banken. Med dette perspektivet er det kanskje lettere å forstå at den beste måten for deg å få pengene til å vokse er å investere dem.

Sammendrag

Det er en rekke ting du kan velge å investere i, og det er naturlig å være usikker og skeptisk overfor noe man ikke riktig forstår eller har lite oversikt over. Det første steget som det derfor er lurt å ta er å sette av tid til å skille de forskjellige typene investeringer fra hverandre. Så fort du tar har gjort dette og fått en bedre forståelse over de grunnleggende prinsippene av investering vil du raskt kunne vinne mye på lang sikt.